e-Račun

 

web aplikacija

Praćenje statusa svih Vaših izdanih i primljenih računa pa čak i izdavanje novih računa moguće je i preko naše web aplikacije – (aplikaciju je izradila firma Pondi – eposlovanje.hr)

Tu čak možete i izdavati račune on-line bez našeg programa!

web aplikacija - prijava
web aplikacija - registracija

Za izdavanje e-računa bez Knjigovodstvenog programa Sokoli dovoljno je registrirati se i poslati ugovore te možete započeti odmah po registraciji!

Podešavanje programa Sokoli

Prije korištenja e-računa potrebno je u programu podesiti određene parametre. Slanje e-Računa obavlja se preko Posrednika, treće firme – Pondi iz Splita. Po zakonu, svaki pravni subjekt, bilo firma ili obrt mora imati sklopljene ugovore o poslovnoj suradnji sa Posrednikom. Pozivanje registracije možete odraditi kroz program, pritiskom na tipku Šifarnici i postavke – Postavke eRačuna ili klikom na tipku Registracija ovdje.

Kada se registrirate i unesete sve parametre u program koji se od Vas tamo traže, te kada Posrednik aktivira Vaše podatke, možete početi slati e-Račune.

Ako koristite Knjigovodstveni program Sokoli – Važno za napomenuti je da program treba biti nadograđen na minimalno verziju 3.1.3848 (vidljivo na vrhu ekrana kada ste u programu). Ukoliko kod Vas ne radi automatska nadogradnja programa, zatvorite program ako ste u njemu sada (izađite iz njega) i preuzmite ga ručno i pokrenite, prema ovim uputama

 

Program trenutno NE podržava slanje artikala sa posebnim porezom u ugostiteljstvu, te u prijepisima motornih vozila (uskoro).

 

Slijede upute za podešavanje programa za rad s e-računima, te ispod njih za izdavanje i praćenje e-Računa.

Kratke upute za podešavanje programa za rad s e-Računima:

 

Izdavanje i pregled e-Računa