Web aplikacija e-Računi!

Praćenje statusa svih Vaših izdanih i primljenih računa pa čak i izdavanje novih računa moguće je i preko naše web aplikacije – (aplikaciju je izradila firma Pondi – eposlovanje.hr) Tu čak možete i izdavati račune on-line bez našeg programa! Nema obaveznog trajanja ugovora, nema paušalnog plaćanja, najpovoljnije!

Mogućnost odabira Prepaid (plaćanja unaprijed – kao bonovi za mobitel) ili Postpaid (mjesečnog plaćanja) računa!

Elektronički račun je račun koji je izdan i poslan primatelju isključivo u elektroničkom obliku.

U odnosu na klasični papirnati račun, elektronički račun ima sljedeće prednosti:

– Brzina dostave elektroničkog računa je svega nekoliko sekundi

– 100%-tna točnost dostave jer se takav račun ne može ‘izgubiti’ po putu

– Uvid u trenutak isporuke, jer pošiljatelj može vidjeti da li je primatelj ‘otvorio’ račun

– Automatsko knjiženje ulaznog računa, jer je račun u obliku kojeg knjigovodstveni program može pročitati i automatski knjižiti.

– Sigurno arhiviranje računa na serverima pružatelja usluge elektroničkog računa smanjuje broj registratora koje morate čuvati u vlastitom prostoru

– Jednostavnije pretraživanje, jer stare račune ne morate tražiti po raznim registratorima

– Bolja kontrola autorizacije, jer elektroničke račune može slati i primati samo osoba koja zna lozinku za prijavu u sustav elektroničkih računa

– Niži troškovi poslovanja, jer je elektronički račun danas jeftiniji čak i od poštanske marke.

Da bi zadovoljio zakonske uvjete, elektronički račun mora biti takav da se u njegovom životnom vijeku od 11 godina (koliko se mora čuvati) može dokazati njegova izvornost i nepromjenjivost.

Račun poslan email-om u  PDF formatu, koji nije potpisan digitalnim certifikatom i nije ovjeren elektroničkim vremenskim žigom, nije valjani elektronički račun. Za tako izdan račun ne može se naknadno ustanoviti stvaran trenutak njegovog nastanka niti se može sa sigurnošću utvrditi da u njemu nisu naknadno mijenjani podaci.

S obzirom na složenost postupaka ovjere dokumenata digitalnim certifikatom i vremenskim žigom, kao i na složenost informacijskih sustava koji trebaju osigurati isporuku, čuvanje i nepromjenjivost arhive, samostalno izdavanje i čuvanje elektroničkih računa nije lagan zadatak za većinu tvrtki. Znatno je jednostavnije, i u konačnici jeftinije, koristiti gotova rješenja koja već postoje na tržištu.

  • potrebna je registracija kod firme Pondi sa kojim smo partneri – možete je odraditi ovdje. Nakon obavljene registracije na Vaš e-mail stići će ugovori koje treba potpisati i ovjeriti pečatom te poslati na navedenu adresu. Molim ne zovite na telefon, nije komplicirano…
  • REGISTRACIJU JE OBAVEZNO OBAVITI, I POSLATI POŠTOM POTPISANE UGOVORE! Bez registracije i slanja ugovora nije moguća prijava i korištenje programa za e-račune.
  • nakon toga potrebno je instalirati novu verziju programa koja podržava e-račun.
  • kraća verzija:
  • nadogradite program na zadnju verziju (F3-knjige – Instalacija nove verzije)
  • U Fini ćete morati kupiti certifikat – cca 370 Kn
  • stisnite tipku F5 ePortal na vrhu
  • odaberite modul koji želite korisiti i dovršite registraciju.
  • svakako pročitajte tekst ovdje – više informacija

Prepaid paket

0.50 KN + PDV po računu

Minimalna uplata 20 KN (iznos se može iskoristiti unutar 365 dana)
Zaprimanje računa se ne naplaćuje

Postpaid paket

20 KN / mjesečno (u naknadu uključeno 40 računa)

Svaki idući račun 0.50 KN + PDV
Zaprimanje računa se ne naplaćuje

Mogućnost količinskog popusta na zahtjev.

Počnite koristiti e-Račune - bez ugovorne obveze!

Počnite koristiti e-Račune - besplatna registracija!

Za izdavanje e-računa bez Knjigovodstvenog programa Sokoli dovoljno je registrirati se i poslati ugovore te možete započeti odmah po registraciji!

Za izdavanje e-računa bez Knjigovodstvenog programa Sokoli dovoljno je registrirati se i poslati ugovore te možete započeti odmah po registraciji!

 

Podešavanje programa Sokoli

Prije korištenja e-računa potrebno je u programu podesiti određene parametre. Slanje e-Računa obavlja se preko Posrednika, treće firme – Pondi iz Splita. Po zakonu, svaki pravni subjekt, bilo firma ili obrt mora imati sklopljene ugovore o poslovnoj suradnji sa Posrednikom. Pozivanje registracije možete odraditi i kroz program, pritiskom na tipku Šifarnici i postavke – Postavke eRačuna ili klikom na tipku Registracija ovdje.

Kada se registrirate i unesete sve parametre u program koji se od Vas tamo traže, te kada Posrednik aktivira Vaše podatke, možete početi slati e-Račune.

Ako koristite Knjigovodstveni program Sokoli – Važno za napomenuti je da program treba biti nadograđen na minimalno verziju 3.1.3848 (vidljivo na vrhu ekrana kada ste u programu). Ukoliko kod Vas ne radi automatska nadogradnja programa, zatvorite program ako ste u njemu sada (izađite iz njega) i preuzmite ga ručno i pokrenite, prema ovim uputama

Program trenutno NE podržava slanje artikala sa posebnim porezom u ugostiteljstvu.

Slijede upute za podešavanje programa za rad s e-računima, te ispod njih za izdavanje i praćenje e-Računa.

Priprema knjigovodstvenog programa Sokoli

Slanje i provjera e-Računa u knjigovodstvenom programu Sokoli