Razna pitanja (FAQ)

Pitanja vezana uz domene…

 

Kako pročitati e-mail?

Otvorite adresu https://www.NazivDomene.ext:20000

npr:

https://www.sokoli.hr:20000

ili drugi način (ako je instalirana neka skripta za online čitanje pošte) – obično je u podmapi 

www.NazivDomene.ext/webmail

npr.

www.sokoli.hr/webmail

i unesite svoje korisničko ime i lozinku. nakon toga možete raditi na svome mailboxu…

Čitanje pošte offline je omogućeno preko standardnih portova 25 i 110, bez dodatnih sigurnosnih postavki. Dolazni server je mail.nazivdomene.ext a odlazni je smtp od Vašeg internet providera. Korisničko ime i lozinka za pristup može se saznati/izmjeniti preko administracije domene.

 

Kako administrirati domenu?

Otvorite adresu https://www.NazivDomene.ext:10000

npr:

https://www.sokoli.hr:10000

i unesite svoje korisničko ime i lozinku. nakon toga možete administrirati baze, otvarati mailove, instalirati skripte….

 

Mogu li domenu koju već posjedujem produžiti kod Vas?

MOŽETE.

Domenu možete prebaciti najkasnije do deset dana prije isteka trajanja. Za prebacivanje je potrebno domenu prethodno otključati.

 

Komercijalne domene (.com, .net, .info, .org, .biz)

Komercijalne domene se kupuju na period od minimalno jedne godine do maksimalno deset godina.
Cijene domena se razlikuju ovisno o tipu i količini kupljenih domena. U nazivu domene su dozvoljena sva slova engleske abecede od a-z, te brojevi od 0 do 9 i znak "-" koji ne smije biti na početku ni na kraju naziva domene. Ukoliko želite provjeriti jeli domena koju želite slobodna kliknite ovdje

 

Koliko traje proces registracije .hr domene?

Proces registracije .hr domene traje najčešće 1-2 dana i možete ju obaviti na www.dns.hr
U slučaju da Carnet DNS služba nije odobrila .hr domenu, biti ćete obaviješteni od strane Carneta o tome putem e-maila.

 

Kako registrirati .hr domenu?

Registracija .hr domene zahtjeva nešto više pravila i papirologije. Da bi vam olakšali posao mi umjesto Vas besplatno posredujemo s Carnetom u dobivanju .hr domene.
Pravila za registraciju .hr domene možete vidjeti na stranicama http://www.dns.hr

 

Jesam li ja vlasnik domene koju registriram?

Registracijom domene Vi plaćate najam za tu domenu i možete je koristiti dok god plaćate za to, s tim da Vam ta registracija daje pravo da pri isteku registracijskog roka tu domenu možete produžiti na novi rok.

 

Imam li pravo na besplatnu .hr domenu?

Carnet odobrava šest vrsta domena:
-HR-P domenu(domena za pravnu osobu)
-HR-F domenu(domena za fizičku osobu)
-HR-D domenu(domena za samostalnu djelatnost fizičke osobe)
-HR-T domenu(domena za tržišne i druge potrebe)
-HR-V domenu(domena od posebnog značaja za informacijski prostor RH)
-HR-I domenu(domena za unapređenje informacijskog prostora RH)
Za više informacija pogledajte stranicu http://www.dns.hr

 

.com.hr domena

.com.hr domena se može zakupiti isključivo na Carnetovim stranicama www.dns.hr.

 

Mogu li sada registrirati domenu koju želim koristiti kasnije?

Naravno, možete registrirati onoliki broj domena koliki želite i koristiti ih naknadno ako želite.

 

Što se događa ako ne produžim domenu na vrijeme?

U slučaju da ne produžite Vašu domenu na vrijeme može se dogoditi da izgubite vlasništvo nad istom. Od trenutka isteka domene Vaša stranica se neće moći vidjeti na Internetu, ali će Vama ostati mogućnost u roku od 15 do maksimalno 20 dana produžiti domenu. Ako u tom roku ne produžite domenu ona opet postaje otvorena za prodaju drugim korisnicima.

 

Pravila korištenja usluga

Narudžbom Web hosting paketa korisnik izjavljuje da je pročitao, shvatio i da prihvaća ove uvjete korištenja.

Sokoli Web hosting osigurava uslugu World Wide> WEB hostinga. Sokoli zadržava pravo da onemogući ili ukine pristup korisnicima bilo kojoj usluzi u slučaju procjene da se usluga ne koristi na prikladan način.
Sokoli zadržava pravo da odbije uslugu i/ili pristup usluzi bilo kome, na osnovu vlastitih procjena.

Sokoli se obvezuje omogućiti korištenje zakupljenih usluga na najbolji mogući način. To uključuje: nadgledanje rada servera i druge tehničke opreme, širenje kapaciteta prema broju korisnika, podrška korisnicima, otklanjanje eventualnih grešaka i problema u radu sustava.

Korisnik koristi usluge i servise na vlastitu odgovornost. Sokoli ne daje nikakve garancije i nije odgovoran za eventualne štete koje korisnik može pretrpiti korištenjem naših usluga. Sokoli nije odgovoran za korisnikove podatke koji se nalaze na disku servera, te sam korisnik snosi isključivu odgovornost ako nema lokalne kopije datoteka i ako se nekim nesretnim slučajem nešto dogodi njegovim datotekama.

Osobni korisnički računi su isključivo za upotrebu od strane vlasnika. Vlasnici osobnih accounta nisu ovlašteni za preprodaju zakupljenog prostora, niti davanje usluge> WEB hostinga trećim stranama na zakupljenom prostoru. Usluga Web hostinga se definira kao: omogućavanje trećim stranama da drže vlastite> WEB sadržaje na pojedinom korisničkom računu za koji nisu vlasnici. Izuzetak od ovog pravila su: banneri, oglasi i osobni oglasi.

Stranke se mogu priključiti našoj usluzi reseller paketa i na taj način preporučivati Web hosting trećim stranama.

Svako prekomjerno iskorištavanje resursa i nanošenje štete serverima ili drugim korisnicima strogo je zabranjeno i dovodi do ukidanja korisnikovog servera bez najave. Korisnik se obvezuje da ce prostor koji ima na raspolaganju koristiti na način koji ne ugrožava raspoložive resurse, odnosno druge korisnike i sustav u cijelosti.

Grubo kršenje pravila ima za posljedicu ukidanje korisnikovog servera bez najave. Sokoli nije odgovoran za eventualne štete ili odštetni zahtjev koji mogu nastati korisnikovim nepridržavanjem ovih pravila. Korisnik se obvezuje tvrtci Sokoli nadoknaditi svaki eventualni trošak prema trećim stranama proizašao iz neprimjerenog korištenja usluga.

Korisnici mogu otkazati usluge u bilo kojem trenutku. Naknade koje su plaćene, Sokoli nema obavezu vratiti, osim ako je do zahtjeva došlo unutar prvih mjesec dana (računajući od dana uplate) korištenja usluge> WEB hostinga za pakete> WEB 2000 MB, WEB 3000 MB, bez obzira radi li se o Windows ili Linux serverskoj platformi. Navedeno pravilo ne vrijedi za sve ostale usluge, te za korisnike koji su unutar vremenskog perioda od mjesec dana mijenjali uslugu (nadogradnja usluge, promjena platforme). Zahtjev za povrat sredstava možete zatražiti isključivo putem pisanog dokumenta, kojeg morate poslati na našu adresu.

U slučaju da korisnik usluge želi promijeniti paket na veći, isto je moguće te plaća razliku cijene do cijene većeg paketa za preostali period korištenja usluge. Slijedeće godine plaća punu cijenu većeg paketa. Korisnici koji su kupili paket po akcijskoj cijeni ne mogu po promjeni paketa dobiti isti popust kao i pri kupovini paketa, nego plaćaju razliku do cijene bez popusta za odabrani veći paket.

Korisnici koji su kupili paket po akcijskoj cijeni nemaju pravo povrata uplaćenog iznosa.

Sadržaji i aktivnosti koje nisu dozvoljene:

Nelegalni materijali – djela zaštićena autorskim pravima, komercijalne audio, video, ili glazbene datoteke, i svaki drugi materijal koji je u suprotnosti s zakonskom regulativom.

Materijal za odraslu publiku – uključuje svaku pornografiju, erotske fotografije, ili drugi neprimjeren sadržaj. Definicija što je to materijal za odraslu publiku je ostavljen na slobodnu procjenu Sokoli-ja.

Warez – Piratski softver, emulatori, phreaking, hacking, razbijanje passworda. Uključuje i stranice koje objavljuju linkove na spomenute materijale i/ili upute kako se isti koriste.

Spam – slanje neželjenih e-mailova na veći broj adresa.

Sokoli se obvezuje da će čuvati privatnost podataka svih korisnika/kupaca, te prikupljati samo one podatke koji su nužni za kvalitetno pružanje usluga. Korisnici/kupci mogu u svakom trenutku saznati o izborima upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo Sokoli djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla, s obvezom da primljene osobne podatke neće davati na korištenje trećim osobama.

Korisnici Sokoli usluga su suglasni na računalno spremanje i obradu njihovih podataka, te da se isti mogu koristiti za daljnju komunikaciju između Sokoli i korisnika. Podaci o korisnicima će se čuvati dok sam korisnik ne zatraži pismenim putem brisanje iz evidencije korisnika.

Narudžbom korisnik izjavljuje da je pročitao, shvatio i da prihvaća ove uvjete korištenja.