Prestanak podrške za fiskalne kase – Windows XP i Vista

Objava sa stranica Porezne uprave – Važno:
"27.10.2015
Napuštanje SSL v3 protokola i korištenje TLS protokola
​Sukladno dokumentu Tehnička specifikacija za korisnike verzija 1.2 (poglavlje 3.2 Sigurnosni preduvjeti) u sustavu fiskalizacije je zaštita na transportnom sloju osigurana korištenjem SSL v3 enkripcijskog protokola.
 
Krajem 2014. godine Googleov sigurnosni tim je objavio da je SSL v3 enkripcija slomljena (iskorištavanjem ranjivosti poznatom kao POODLE) i da se više ne bi trebao koristiti. Za navedenu ranjivost je kreiran patch, ali navedeni patch ne ublažava problem u potpunosti jer patch funkcionira samo ako je primijenjen na obje strane veze.
 
U skladu s navedenim obavještavamo vas da sustav fiskalizacije podržava sigurnosni protokol TLS (v1.1 i v1.2) u testnoj i produkcijskoj okolini i nema nikakvih zapreka za njegovo korištenje. Savjetujemo da proizvođači softvera, odnosno obveznici fiskalizacije postupno počnu prelaziti na korištenje TLS protokola. U tijeku 2016. godine očekujemo potpuno onemogućavanje komunikacije putem SSL v3 protokola, a o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena putem web stranice Porezne uprave, odnosno izdavanjem nove verzije Tehničke specifikacije za korisnike."

Ukratko – što to znači za fiskalne kase?
Podržani operativni sistemi za nastavak su: Windows 7,8,8.1, 10.
Windows XP i Vista više neće moći fiskalizirati – podrška se gasi tijekom 2016 godine.

Molimo na vrijeme se javite radi prebacivanja programa na drugo računalo, ili za kupovinu novog računala.
Nudimo nove i rabljene konfiguracije.
Za one koji sami žele proebacivati podatke – više informacija potražite na ovoj poveznici: 
http://www.sokoli.hr/prebacivanje-programa-na-drugo-racunalo